Kış Yemeği Gökkuşağı

Organik tüm meyve ve sebzelerin onlarca faydası var ve bazen bunları hatırlamak güç olabiliyor. Renklerine göre sebze ve meyvelerin genel faydalarını sizin için sıraladık.



Color_wheel_fruitKırmızı

Kırmızı gıdalar kan dolaşımını artırmaya yardımcıdır ve vücut ısınızı arttırır. Kırmızı gıdalar: domates, kırmızı lahana, kiraz, kırmızı dolmalık biber, acı biber, kızılcık, karpuz ve turp.



Turuncu

Turuncu gıdalar ağrıları ve krampları hafifletir. Akciğerleri güçlendirme özelliğine sahiptir. Zihinsel berraklık sağlar. Ayrıca beta-karoten gibi güçlü antioksidanlar için iyi bir kaynaktır. Turuncu gıdalar: portakal, havuç, kayısı, balkabağı, susam ve kabak çekirdeği.



Sarı

Sarı gıdalar uyarıcıdır, sinirleri kuvvetlendirir ve sinir sistemi üzerindeki etkileri vardır. Güne daha hızlı başlamanıza yardımcı olabilir, bu yüzden sarı gıdalar sabahları mükemmel bir seçimdir. Sarı gıdalar: limon, ananas, greyfurt, elma, şeftali, muz, papaya, mango, sarı kabak ve mısır.



Yeşil

Yeşil gıdalar doğal bir kan temizleyicidir ve klorofil içerdikleri için kana oksijen taşırlar. Doğal sakinleştiricidirler ve anti-bakteriyel özellikleri vardır. Yeşil gıdalar: Bütün yeşil yapraklı sebzeler, roka, ıspanak, marul, yeşil lahana, buğday çimi ve avokado.



Mavi ve Mor

Bu besinler sadece çekici değildir, aynı zamanda antosianin denilen benzersiz bir antioksidan içerir. Baş ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır ve zihinsel işlevleri destekler. Mor gıdalar: yaban mersini, erik, üzüm, mor lahana, patlıcan ve patates.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar